28 noiembrie 2017

SSCNK - ȘCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN LA BRUXELLES


Liceul nostru a avut deosebita onoare să facă parte din delegația României care a participat la Seminarul internațional de la Bruxelles a Școlilor Ambasador ale Parlamentului European.

Seminarul a avut loc la Bruxelles pe 23 - 24 noiembrie 2017 și din partea liceului a fost prezentă prof.dr.Gabriela Dîrloman. 

Vizita la Bruxelles a presupus în prima zi: dezbateri cu diverse personalități de la Parlamentul European, prezentarea de noi siteuri utile pentru a promova valorile, principiile și drepturile de a fi cetățean UE, dar și multe activități de tip nonformal.

 

O activitate deosebită a fost Speeddate care a presupus întâniri de lucru pe grupe mici de profesori, prin care fiecare profesor a putut identifica potențiali noi parteneri în proiecte europene de tip Erasmus + sau Etwinning.

A doua zi a avut loc vizita la Parlamentarium - un centru de vizitare interactiv- un spațiu deosebit de util, generos și prietenos pentru elevi, studenți și adulți creat pentru a înțelege istoricul și rolul Uniunii Europene, a instituțiilor sale, precum și a valorilor culturale, sociale și a importanței educației cu și pentru Uniunea Europeană.

Ziua s-a Încheiat cu vizita la Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, unde am avut deosebita plăcere să discutăm cu domnul Cosmin Boiangiu - Reprezentant permanent adjunct.



Această vizită a fost deosebit de benefică, deoarece noile informații vor fi folosite pentru al doilea an de derulare a Programului Școli Ambasador ale Parlamentului European în România, în liceul nostru.

Mai multe informații găsiți la adresa:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu